Hyppää sisältöön

UUTISIA RSS

EFFECT4buildings-projektin henkilökuntaa

Lappeenranta: EFFECT4buildings -projektin tuloksena monipuolinen työkalupakki energiatehokkuustoimenpiteiden arviointiin

20.10.2020
EFFECT4buildings -projektissa ovat mukana seitsemän Itämeren ympäristön valtiota. Lappeenranta on projektissa mukana Lappeenrannan seudun ympäristötoimen / Greenreality-palveluiden kautta. Muut mukana olevat partnerimaat ovat Ruotsi (lead partner), Norja, Tanska, Puola, Eesti ja Latvia.
PLÄTS - Plasma lääkejäämien tuhoamiseen sairaalajätevesistä

Lappeenranta: Plasmahapetusjärjestelmällä voidaan poistaa yli 90 % sairaalan jätevesien lääkejäämien haitta-aineista

20.10.2020
Lappeenrantalainen virtauksensäätö-, suodatus- ja ympäristötekniikoihin erikoistunut Flowrox Oy, LUT-yliopisto ja Lappeenrannan kaupunki ovat mukana rakentamassa uudenlaista järjestelmää, jossa sairaalan jätevesiin joutuvat lääkejäämät poistetaan plasmahapetusjärjestelmällä. Tyypillisiä lääkejäämiä ovat muun muassa särkylääkkeet, antibiootit, masennuslääkkeet ja ehkäisylääkkeet. Ympäristössä lääkejäämät aiheuttavat hormoni- ja toimintahäiriöitä esimerkiksi kaloissa, ja lääkepitoisuuksia tiedetää
Lahti - EGCA-infograafit 2020 päästöt

Lahden ympäristöpääkaupunkivuosi lähenee

19.10.2020
Vvuoden 2021 ympäristöpääkaupunki Lahden tavoitteena on olla hiilineutraali jo vuonna 2025, ensimmäisenä suurena kaupunkina Suomessa. Tavoite on vielä edessä, mutta paljon on jo tehty: energiakäännös toteutettiin viime vuonna ja asukkailla on mahdollisuus käydä henkilökohtaista päästökauppaa. EU-komission myöntämä tunnustus ympäristöpääkaupungiksi on siis ansaittu, mutta työtä se on vaatinut.
Kaikki uutiset

TietoaFisusta_NIUKKUUS_536x303

 

Fisu-verkostossa on 11 kuntaa

Fisu (Finnish Sustainable Communities) on edelläkävijäkuntien verkosto, joka tavoittelee hiilineutraalisuutta, jätteettömyyttä ja globaalisti kestävää kulutusta vuoteen 2050 mennessä. Nykyisin verkostossa on yksitoista kuntaa: Forssa, Hyvinkää, Ii, Joensuu, Jyväskylä, Kuopio, Lahti, Lappeenranta, Riihimäki, Turku ja Vaasa.

Puhdasta elinvoimaa ja edelläkävijyyttä

Fisu-verkosto on resurssiviisaiden edelläkävijäkaupunkien ja -kuntien osaamisyhteisö. Autamme jäseniämme kehittämään uusia vähäpäästöisiä toimintatapoja ja ratkaisuja, jotka rakentavat kestävää hyvinvointia ja kasvua paikallisiin vahvuuksiin perustuen.


Tutustu Energia- ja materiaaliloikkaan

 

Resurssiviisauden edelläkävijät: Joensuu, Kuopio, Turku, Lahti ja Ii

 

Resurssiviisauden edelläkävijät: Jyväskylä, Lappeenranta, Hyvinkää, Vaasa, Forssa ja Riihimäki

 

"Haluamme tehdä yhteistyötä edelläkävijäkuntien kanssa." Kaupunginjohtaja Timo Koivisto, Jyväskylä

 

"Vahvuutemme on uusiutuvan energian tuotannossa." Ympäristöjohtaja Ilkka Räsänen, Lappeenranta

 

"Tulemme ulottamaan resurssiviisauden kaikkiin toimintoihin." Kehittämispäällikkö Risto Veivo, Turku