Ajankohtaista

UUTISET RSS

Ilmakuva Joensuun kaupungista

Joensuu valittiin vuoden 2021 ilmastokunnaksi!

3.6.2021
Kuntaliitto myönsi Joensuulle Vuoden ilmastokunta 2021 kunniamaininta -palkinnon. Kunniamaininta ja 3 000 euron arvoinen palkinto myönnettiin Kuntien ilmastokonferenssi -virtuaalitapahtumassa 3.6.2021.
Joensuun etätyökokeilu

Etätyöllä säästettiin 11 000 ajokilometriä ja 1800 kg CO2-päästöjä Joensuussa

1.6.2021
Kokeileva kaupunkiseutu Joensuu -hanke päättyi toukokuun lopussa. Hankkeen aikana toteutetuissa etätyökokeiluissa kunta-alantyöntekijöillä oli mahdollisuus työskennellä omassa asuinkunnassaan sijaitsevilla, kodin ulkopuolisilla etätyöpisteillä. Mukana kokeilussa oli yhdeksän työntekijää ympäri Pohjois-Karjalaa.
Joensuun kirjaston lainapyörät

Joensuu: Sähköavusteisia kuormapyöriä lainattavissa kirjastolta

20.5.2021
Vaara-kirjastoista on 20.5. lähtien lainattavissa kolme sähköavusteista kuormapyörää. Pyöristä kaksi on lasten ja tavaroiden kuljetukseen soveltuvia laatikkopyöriä ja yksi enintään kahden henkilön kyyditsemiseen tarkoitettu riksapyörä. Pyörien laina-aika on viikko ja niitä lainataan vain täysi-ikäisille asiakkaille. Tällä hetkellä pyörät ovat lainattavissa Joensuun pääkirjastolta.
Rupimanteri

Joensuu: Seuraa uhanalaista nimikkoeläintämme rupimanteria WWF:n Luontoliven rupiliskokamerassa!

20.5.2021
Suomen harvinaisimman sammakkoeläimen rupimanterin (Triturus cristatus) elämää on nyt mahdollista seurata suorassa lähetyksessä WWF:n Luontoliven rupiliskokameran välityksellä. Joensuun kaupungin nimikkoeläimeksikin valittu rupimanteri on Suomessa erittäin uhanlainen laji, jota tavataan maassamme vain Ahvenanmaalla ja Itä-Suomessa.
Lisää uutisia