Ilmastoreivit-webinaari – Yritysten ja kuntien ilmastoyhteistyö käyntiin

Uutinen 30.11.2020 klo 11.00
Reivi-banneri
 
 


Aika: torstai 11.2.2021, klo 9.00-12.00
Paikka: Verkkoyhteyksin (tarkentuu myöhemmin)

Tule mukaan Ilmastoreivit-webinaariin, joka käsittelee kuntien ja yritysten ilmastoyhteistyötä ja sen mahdollistamista monista eri näkökulmista. Tilaisuudessa saadaan tietoa kunnan yritysyhteistyön suunnittelemiseksi ja oppeja muiden kuntien kokemuksista sekä tuodaan myös esille yritysnäkökulma ilmastoyhteistyöhön.

Webinaarissa lanseerataan ympäristöministeriön Kuntien ilmastoratkaisut -ohjelman rahoittamassa jatkohankkeessa tuotettu hiilineutraalisuomi.fi -sivun osio kuntien ja yritysten ilmastoyhteistyöstä ja esitellään hankkeessa yrityksille ja kunnille tuotettuja materiaaleja.

Webinaari on suunnattu yrityksille ja kunnille.

Taustaa hankeesta

Fisu (Finnish Sustainable Communities) on resurssiviisauteen pyrkivä edelläkävijäkuntien verkosto, jonka tavoitteet ovat jätteettömyys, päästöttömyys sekä ylikulutuksen rajoittaminen vuoteen 2050 mennessä. Ympäristöministeriö on avustanut Fisu-kuntien Reivi-hanketta (2019–2020), jossa kehiteltiin yhteisiä toimintamalleja kunnan ja yritysten ilmastoyhteistyön vahvistamiseksi. Hankkeessa tunnistettiin erilaisia malleja, joita kunnat ovat käyttäneet ilmastoyhteistyössään sekä näiden vahvuuksia ja haasteita.

Hankkeessa kerättiin ja tarjottiin kunnille erilaisia vaihtoehtoja ja työkaluja, joiden avulla ne voivat aloittaa tai vahvistaa kunnan alueen ilmastoyhteistyötä.

Ympäristöministeriön Kuntien ilmastoratkaisut -ohjelman rahoittamassa Reivin jatkohankkeessa tunnistettuja parhaita ilmastoyhteistyön käytäntöjä tuodaan kaikkien kuntien ja paikallisen elinkeinoelämän saataville. Projektin avulla madalletaan kuntien kynnystä tarttua ilmastoyhteistyöhön yritysten kanssa tarjoamalla valmiita toimintamalleja ja viestintämateriaaleja.
 
Tilaisuuden ohjelma julkaistaan myöhemmin.

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 9.2.2021 mennessä alla olevan linkin kautta.
Ilmoittautuminen Ilmastoreivit -webinaariin

Tilaisuus on maksuton. Mikäli et pääse osallistumaan, peruutathan ilmoittautumisesi.

Linkki ilmoittautuneille toimitetaan ennen tilaisuutta.

Tilaisuuden järjestelyt:
Motiva Oy
koordinaattori Saara Ronkainen,
saara.ronkainen@motiva.fi